Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
MANDÁTUMOK, MEGBÍZÁSOK! 20190323 LHPP KÖZGYŰLÉS
Letöltések, a Tavaszi Közgyűlés dokumentumai menüpontunkban megtalálhatók Tagegyesületeink érvényes mandátumszámai, az Egyesületek bejegyzett vezetőjének nevével és azok neveivel, akik az Egyesülettől érvényes Megbízólevéllel rendelkeznek. Kérjük a klubvezetőket, hogy a fenti, határozatlan idejű megbízások esetleges visszavonását, illetve a vezető személyének esetleges változását jelezzék!
Azok a Tagegyesületek, akik még 2019 évi tagdíjfizetési kötelezettségüket – elfogadható indokkal – nem teljesítették, az Alapszabály értelmében ezen a Közgyűlésen nem rendelkeznek mandátummal, de ez nem jelenti a tagsági jogviszonyuk megszűnését.

MVSz Elnökségemail valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


NAPIREND KIEGÉSZÍTÉS
Tisztelt Klubvezetők,
Tisztelt Küldöttek,
Kedves Mindnyájan,

A múlt hét csütörtökön megküldött Közgyűlési Meghívóban közölt Napirendhez napirend-kiegészítést kért az egyik MVSz Tagszervezet, melyet az Elnökség megtárgyalt és elfogadott. A módosított Napirendet tartalmazó Meghívó a Letöltések között megtalálható
Terpó Gyuri lemondása miatt megüresedett MVSz Alelnöki pozícióra kérem, hogy legkésőbb március 20-án 23:59 óráig jelöléseket küldeni szíveskedjenek az arra jogosultak (klubvezetők, küldöttek) az MVSz Felügyelő (Jelölő) Bizottságának.

Köszönjük szépen Terpó Gyuri évtizedes munkáját az Elnökségben, aki reméljük, hogy még hosszú ideig tudja szolgálni tovább a hazai vitorlázórepülést az MVSz Oktatási es Képzési Bizottság tagjaként.

Köszönettel és üdvözlettel,
Gyöngyösi András Zeno


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


2019 TÉLI TELJESÍTMÉNYREPÜLŐ TOVÁBBKÉPZÉS FARKASHEGY
A MÁV és az ACFH repülőklubok évek óta közösen szervezik teljesítményrepülőik téli továbbképzését Farkashegyen. A színvonalas előadások videofelvételei felkerülnek a YouTube-ra, de a jobb oldali menüsorunkon található „Teljesítményrepülő továbbképzések” rovatunkban is közzétesszük.


Gyöngyösi András (Opitz): A síkvidéki termikus feláramlások meteorológiája
Laktis Balázs (MÁV): Terepleszállás
Dózsa Sándor (MSE): Légtértípusok és igénybevételük
Török László (ACFH): Távrepülés, végsiklás
Schieber András (ACFH): Napi légtér-információk
Szőke Gábor (ACFH): Földi berendezések
Szentgyörgyi György (Őcsény): Repülésbiztonság I.-II. rész

Az előadássorozat március közepéig folytatódik és az elkészült videók anyagát folyamatosan feltöltjük.

darojanos
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSZ TAVASZI KÖZGYŰLÉS 2019 MÁRCIUS 23. PÉCS-POGÁNY
Meghívó

Tisztelt Tagegyesületek,
Tisztelt MVSz Küldöttek,
Kedves Barátaim,

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség - a Pécsiek meghívására - 2019. március 23.-án tartja tavaszi Küldött Közgyűlését LHPP repülőtéren. Köszönjük a házigazda Baranya megyei Repülő es Ejtőernyős Klub meghívását.
A Közgyűlés dokumentumait (Meghívó, napirend, mandátumlista, érvényes meghatalmazások, meghatalmazás űrlap, versenynaptár, a 2018. év pénzügyi beszámolója valamint a 2019. évi költségvetés) a Szövetség honlapjára a Letöltések menüpontba töltjük fel.
A közgyűlést követően tartja az MVSz ATO/DTO éves oktatói ismeretfrissítő értekezletét, mely a Hatóság által engedélyezett, FCL szerinti FI szeminárium.
A szeminárium résztvevőit kérem, hogy emailen jelezzék részvételi szándékukat, de azok is jelentkezzenek, akik most -- a késői értesítés miatt -- nem tudnak eljönni.

Üdvözlettel / Best regards,

Gyöngyösi András Zénó
MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


EGU KONFERENCIA 2019 BUDAPEST
Az European Gliding Union 2019 éves összejövetelét a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség meghívására Budapesten rendezték meg februárban. A nagy sikerű találkozóról és az EGU tevékenységéről szóló 2019-1 EGU newsletter megtalálható Letöltések menünkben az EGU News cím alatt.

MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


20 ÉVES A LÁNYI RÓBERT EMLÉKALAPÍTVÁNY
A Lányi Róbert Emlékalapítvány az 1%-os adófelajánlások alapján 2018. évben 11.792,- Ft támogatást kapott. Köszönjük a felajánlásokat és azt idén is fiatal vitorlázó pilóták sporttámogatására használjuk fel.
Az alapítvány kuratóriuma az idei évben első díjazottnak Pós Jánost (MSE) jelölte. Pós János 2018. évben indult a Nemzeti Bajnokságon, a Flatland Kupán és az MVK versenyeken. A Nemzetin elért 20. helyezése és a Flatland Kupa 8. helye kiemelkedő teljesítményt jelent.
A kuratórium második díjazottnak Tóth Barnabást (Szombathelyi Repülőklub) jelölte. Tóth Barnabás 2018-ban indult a Flatland Kupán és az MVK versenyen. A Flatland Kupa az első nagy versenye volt, ezért az ott elért 12. helyezése komoly eredménynek számít.

Kérem pilótatársaimat, hogy lehetőségeik szerint támogassák a Lányi Róbert Emlékalapítványt adójuk 1 %-os felajánlásával.

Az Alapítvány adószáma: 18685413-1-13

Sporttársi üdvözlettel:
Lányi Aladár alapító

A 20 éves évforduló alkalmából Lányi Aladár Alapító összefoglaló írást tett közzé az Alapítvány eddigi tevékenységéről, az írás megtekinthető Sajtófigyelő rovatunkban a jobb oldali menüsoron.
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉG 2019
2019 február 23.-án ismét sor került az előző évben repült kiemelkedő teljesítmények díjazására.
A vitorlázórepülés területén díjazottak (a teljesség igénye nélkül) a következők:

A Rotter Lajos Vándordíj 2018 évi győztese Hamar Zoltán (Varió), a Turul Vándordíjat Pólya Balázs (Oldtimer) míg az Icarus Vándordíjat Kiss Dániel (ACFH) kapta.
A Lányi Alapítvány idei díjazottjai Pós János (MSE) és Tóth Barnabás (Szombathely).
Az Aranykoszorú feltételeit Tóth Gábor (Alföldi) és Kiss Dániel (ACFH) teljesítette, akinek ez egyúttal a Gyémántkoszorú befejezését is jelentette.
Hegedűs László (Alföldi) három Nemzeti, két Afrika, két Európa és egy Országos sebességi rekordot repült, a két Afrika rekord a világ leggyorsabb termikus időjárásban repült távrepülései.
A Magyar Vitorlázórepülő Kupa legeredményesebb versenyzői, csapatai és klubjai is díjazva lettek, a 2018 év eredményei Dokumentumtárunkban archiválásra kerültek.
Az év férfi sportolója vitorlázórepülésben Gulyás György (MALÉV) míg az ifjúsági legjobb Arday Dániel (MALÉV).
Gratulálunk minden díjazottnak és további eredményes repüléseket kívánunk mindenkinek a 2019 évre is!

MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


VERSENYENGEDÉLYEK, FAI LICENCE 2019
Idén a NAC munkájával a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség lett megbízva, így többek között a FAI versenyengedélyek kiadásával valamennyi légisport szakág számára.
Az MVSz nem építette be a FAI tagdíjat a saját tagdíjába, azt központi forrásból szándékozunk fedezni. Ezzel szemben az a döntés született, hogy a FAI versenyengedélyeket csak a versenyzők számára váltjuk ki. Szakmailag aggályos volt az a korábbi gyakorlat, mely szerint minden regisztrált főnek „jár” a nemzetközi versenyengedély.
Kérjük a klubokat, hogy adják meg versenyzőik névsorát, hogy a versenyengedélyeket időben ki tudjam váltani. Ez a hazai versenyekhez is szükséges, tehát javaslom, hogy még az MVK résztvevőket is szerepeltessék a névsorban. Az engedély kiadásának feltétele, hogy az egyesületi tagdíjak rendezve legyenek és minden érintett pilóta regisztrálva legyen a Nyilvántartó rendszerünkben.
Kérjük azon tagszervezeteinket, akik a tagdíjukat és nyilvántartásukat még nem rendezték, hogy a lehető legrövidebb időn belül pótolják, és versenyzőik listáit küldjék meg címemre!
Kérdés esetén, telefonon vagy e-mailben keressetek meg, szívesen állok rendelkezésetekre!
darojanos
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


ISMÉT MÓDOSÍTOTT MVK INDEXSZÁMOK
Letöltések - Dokumentumok - Érvényes MVSz Szabályzatok menüpontunkból letölthető a módosított MVK Szabályzat, melyben megtalálható a Magyar Vitorlázórepülő Kupa éves versenyben alkalmazott indexszámok jegyzéke. A táblázat több új géptípust tartalmaz, továbbá a beérkezett javaslatok alapján néhány gép indexszáma módosult.
Érvényes a "2019_mvk_szabalyzat_v1.3".
VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


ÚJ AFRIKA ÉS NEMZETI REKORDOK!
Friss hír: Hegedűs Laci (Bagoly) 2019 január 7.-én visszaszerezte a 100 km-es háromszögrepülés Afrika rekordját szenzációs, 207,44 km/órás átlagsebességgel. Ez egyúttal új Nemzeti rekord is.

Múlt év végén, december 16.-án - megdöntve Sindely János januári rekordját - 181,99 km/órára javította az 500 km-es háromszögrepülés Nemzeti sebességi rekordját. Ezzel az átlagsebességgel egyúttal új Afrika rekordot is repült.

A repüléseket hitelesítésre bejelentettük a FAI nyilvántartásának is.
A frissített Rekordtáblázat megtekinthető bal oldali menüsorunkon, mig Bagoly részletes, szakmai beszámolói Sajtófigyelőnkben olvashatók a jobb oldalon!

További sikeres rekordrepüléseket kívánunk, Laci!
VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Oldal:       >>  
 
BANKSZÁMLASZÁMAINK
CIB Bank Zrt

HUF:

10700361-43615401-51100005

EUR:

10700361-43615401-50000005

IBAN (SWIFT: CIBHHUHB):

HU92-1070-0361-4361-5401-5000-0005
ADÓSZÁMUNK
19100500-1-41

Közösségi: HU19100500
IHO Sportrepülés
Támogatóink/Sponsors
Sajtófigyelő
Cikkek, médiaanyagok a vitorlázórepülés világából

Húsz éves a Lányi Róbert Emlékalapítvány(Lányi Aladár írása)

Hárman a vitorlázórepülő-sport szolgálatában.(Aeromagazin 2018 december)

A világ legyorsabb sebességi rekordja termikrepülésben! Bagoly beszámolója, 2019.01.07.

Afrika és Nemzeti rekord Dél-Afrikában! Bagoly beszámolója, 2018.12.16.

A Magyar Polgári Repülésért 2018 (A Repülni jó írása a díjazottakról)

Túl a 200-as álomhatáron! Bagoly beszámolója, 2017/18 Dél Afrika

És mégis repültünk 1945 - 1947 Mező György írása

Schempp-Hirth gépek ismertetői 2017

Ezermester 1934 április

Tardos Béla írása a hullámrepülésről 1981-ből

Hullámtávrepülés az Alföldön! Bagoly beszámolója

Bagoly reagálása Francois Hersen írására

Flarmradar! Az OGN rendszer kiépítése Magyarországon. (Aeromagazin 2016 július)

Vészelhagyás Namíbiában (Francois Hersen írása)

Amikor a versenyzés fontosabbá válik, mint az életünk

Szatymazi siker: LX Kupa 2016

Hajlékony szárnyakon 1979 Dunakeszi

Gönczi Péter beszámolója az őcsényi EB-ről

Schempp-Hirth bemutatta az új Ventust (Gönczi Péter fordításában)

Bagoly beszámolója a 2014 decemberi rekordrepüléseiről!

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (negyedik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (harmadik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (második rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (első rész

Vitorlázórepülés közel 100 évvel ezelött

Vajda Ricsi beszámolója mikulovicei magasságrepüléséről 2014.10 hó

Bagoly rekordrepülése 1992-ben!

1600 méterre csőrölni! Nem lehetetlen!

"Hullámok hátán a Mátra felett"
Ugrósdy Marci írása az IHO portálról


Hullámtávrepülés Patagóniában.Bagoly beszámolója

A Magyar Sporttörténelem most íródik! Horváth Linda (MVSz Médiabizottság)

Gönczi Péter: Mérföldkő a versenyrepülők felkészítésében!

Légtérsértések! Szili Sándor levele

A Lányi Róbert Emlékalapítvány története

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése

Búcsú az V. Avas Kupától Varga Ági tollából

Vitorlázórepülés az ötvenes években.(Dr. Jósa Jenő emlékiratai)

Nemzeti és afrikai kontinens rekordok Namíbiában(Bagoly beszámolója)

"Nimbus után Quintus"
Márványi Péter riportja Gönczi Péterrel


Repül a Quintus, az új 23 m-es Schempp-Hirth gép.
(Fotók Gönczi Pétertől)


Heves Megyei Hírlap a Pipis hegyi hullámrepülésről

Nemlétező sportág létező rekordjai! Márványi Péter riportja Daróczy Jánossal

Ifjusági VB 2011. Musbach
Kisnagylaci beszámolói az IHO internetes portál gyűjtésében


Dane Dickinson, Soaring New Zealand:
Az AAT feladat problémái.
Ford: Bauer János (Varió)


Öcsényi hullámrepülés.
Kiss Tibor videója


British Gliding Association: A biztonságos csörlés feltételei Ford. Jánoska Tibor

Beszámoló a Prievidzai VB-ről

Dugóhúzóról ember- és földközelben
1985-ös intejú Daróczy Jánossal


Átesés és dugóhúzó - egy vélemény
Walter Mueller Free Flight Canada
Ford. Rónai Péter


Aerokurier 2009 a Női VB-ről

Sok jó (terep)leszállást
Graham McAndrew
ford: Tóth István


Bolla Marica: "Harcpoétika"


Hogyan éljem túl a vitorlázórepülést
Bert Willing
ford: Vámosi Miklós


ARCUS az új húszméteres Schempp-Hirth vitorlázó repülőgép
ford: Gönczi Péter
Memória használat: 3,432kb