Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Közlemény – Nemzeti Bajnokság Pályázat kiírás
A Nemzeti Bajnokság versenyeinek időpontjára vonatkozó javaslat kidolgozása során – a Kárpát medencei termik-klimatológiai és agronómiai megfontolások mellett – Elnökség igyekezett figyelembe venni a nemzetközi versenynaptárat, és az ifjúsági, valamint a felnőtt Válogatott Keret szempontjait (kategória időpont ütközések, felkészülési lehetőségek, földrajzi távolságok, a repülőgépek kihasználtsága): Fontos, hogy a Kerettagok úgy tudják képviselni Hazánkat a nemzetközi porondon, hogy emellett lehetőségük legyen a hazai Ranglistában jelentős súllyal rendelkező Nemzeti Bajnokságon további kvalifikációt szerezni.

Természetesen a megpályázni kívánt verseny időpontja a Pályázó szabad választása, majd a Küldöttgyűlés Alapszabály szerinti joga kialakítani a 2021. évi Versenynaptárat, és meghozni a döntést a beérkező pályázatokról.

2020-11-05

Gyöngyösi András Zénó
MVSz Elnöksége nevében


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Pályázati Felhívás
Az MVSz 2020. október 03-i Küldöttgyűlése megbízásából az Elnökség pályázatot hirdet a 66. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság megrendezésére. A pályázat benyújtásának határideje 2020. november 30-a 23:59 CET, a kitöltött és aláírt pályázati űrlap megküldésével az -Email- címre.
A pályázati csomag, az Elnökség által javasolt és alternatív időpontokkal, a honlap „Letöltések – 2021. évi pályázatok” cím alatt található.
A beérkezett pályázatokat az Elnökség december 01-én teszi közzé a Szövetség honlapján, de emailen is megküldi Tagszervezetei részére. A pályázatok elbírálására, és a 2021. évi Versenynaptár jóváhagyására a Tagság jogosult – a Küldöttgyűlés határozata szerint – december 15-én éjfélig beérkező, (elektronikus) levélszavazással.
2020. november 03.
Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Újabb dokumentumok a Szövetség honlapján
Az MVSz Elnöksége a legutóbbi ülését követően érkezett visszajelzések nyomán 2020. október 28-án ismét tárgyalta a 2021. évi Nemzeti Bajnokságok időpontjára vonatkozó – javasolt és alternatív – időpontokat; szakértők bevonásával végrehajtott, alapos feltáró és előkészítő kutatómunkát követően definiálta a sportbírói, a sportszabály alkotói és a végrehajtást ellenőrzői feladatköröket, valamint a rendelkezésre álló szabályzatok hatásköreit, melyek alapján megszabta a korábban felállított Szabályzatszerkesztő Munkacsoport feladatait; emellett szabályozta saját munkarendjét. Az Elnökségi ülés jegyzőkönyve felkerült a Dokumentumtárba. Szintén itt érhető el a 2020. október 03-án módosított Alapszabály egységes szerkezetbe foglalt, végleges változata. Az eredeti, 2017-ben elfogadott dokumentum korrektúrával ellátott változata a „Letöltések – Érvényes MVSz Szabályzatok 2020” cím alatt található.

2020. november 03.

Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Nemzetközi elismerés
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség elnöke - Gyöngyösi András valamint a Magyar Repülő és Légisportszövetség alelnöke - Hársfalvi Pál az egyik legmagasabb nemzetközi elismerésben részesültek.

A Nemzetközi Repülő Szövetség - FAI - Paul Tissandier diplomával ismerte el András a magyar vitorlázórepülés és a magyar repülés érdekében kifejtett évtizedes munkáját.
Pál sportbarátunknak, aki szintén vitorlázórepülő valamint vitorlázó műrepülő és modellező a Magyar Modellező Szövetség elnöke is, szintén az évtizedek óta a magyar repülésért tett fáradhatatlan munkája elismeréseként kapta ugyanezt a diplomát.

MVSz elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Új dokumentumok: Küldöttgyűlés és Elnökségi Értekezlet jegyzőkönyvei
Létrejött a 2020. október 3-án megtartott MVSz Küldött Közgyűlésről szóló jegyzőkönyv hitelesítése. A dokumentum feltöltésre került a Szövetség honlapjának Dokumentumtárába.
2020. október 19-én a megválasztott Elnökség megtartotta első ülését, amelyen döntött a 65. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság FAI Ranglistára való feltöltésének szükségességéről, a 2021. évi Versenynaptár tervezetéről, a 66. Nemzeti Bajnokságok pályázatkiírásáról, létrehozta a módosított Alapszabálynak megfelelő Munkacsoportokat, tárgyalt a Szövetség székhelyével, és a módosított Alapszabállyal harmonizáló, új SzMSz megalkotásával kapcsolatos feladatokról, valamint egy MVK szabályzat kiegészítő javaslatról. Az ülés jegyzőkönyve, amely tartalmazza a versenynaptár és az MVK kiegészítés javaslatot, valamint a 2021-re kiírt Nemzeti Bajnokság pályázatokat, szintén megtalálható a Dokumentumtárban.

2020. október 24.

Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


XIII. Katlan-túra 2020. LHFH
Kedves Repülő Barátaink!
Sajnos a XIII. Katlan-túrát a kialakult járványhelyzet miatt a hagyományos módon nem tudjuk megtartani. Nyilván egyénenként, kis csoportokban fel tudtok menni, de a szokásos esti zsíros kenyér partit, az év legnagyobb ‘repülős, sztorizós, igazmondó versenyét’ le kell mondjuk.
Ezért most az a kérésünk, hogy gyújtsatok egy gyertyát, vigyetek egy szál virágot annak a sírjára, akit már rég meg szerettetek volna látogatni. Vagy csak üljetek le páran és nézzétek végig a YouTube csatornán a “Farkashegyi Lejtőrepülő Verseny” című filmet.
Az igazán nemes hagyomámyokat csak közös munkával közös erőfeszítéssel tudjuk létrehozni. Nyáron a versenyek alatt megvalósítottuk a ‘Bátor’ pilótát, most a tél közeledtével, ebben a járványos helyzetben segítsük elő az ‘Öreg’ pilótává válás
folyamatát.
Találkozunk a XIV. Katlan-túrán 2021. október végén!
2020. október 23.
Repülő baráti üdvözlettel!
Terpó Gyuri


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Felhívás
Kedves Vitorlázórepülő Barátaim,

Az MVSz elnöksége önkénteseket keres a Szövetség céljainak megvalósításához, illetve tovább fejlesztéséhez a Média, Keret, Oktatási, Légtér és Gazdasági állandó munkacsoportjaiba.

Aki szívesen segítene, kérjük küldje jelentkezését az -Email- címre.


[ Tovbb... ]


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSZ KÜLDÖTT-KÖZGYŰLÉS 2020.10. 03.
A mandátumok 94 %-a jelenlétével megtartotta Küldött Közgyűlését az MVSz. Az ügyrendi kérdések, a 2019-es mérleg és a beszámolók elfogadását követően módosította az Alapszabályt a következőképpen: az Elnökség létszáma 5 főre változott; a Sportbírói Testület kikerült az Állandó Bizottságok közül, melyek Vezetőit az Elnökség bízza meg, Tagjait az egyes Bizottságok Vezetői javaslatára az Elnökség hagyja jóvá; létrejött a Légiüzemeltetésért felelős, valamint egy Pénzügyi, gazdasági és adminisztratív munkacsoport, utóbbi munkájának irányítására Elnökség Titkárt bízhat meg; a jövőben lehetőség lesz Közgyűlés és Elnökségi Értekezlet tartására is elektronikus úton. A Közgyűlés az SzMSz módosítását nem kívánta tárgyalni, és újabb 2 évre megválasztotta a Szövetség elnökének Gyöngyösi András Zénót, alelnököknek pedig Szabó Pétert, Hársfalvi Pétert, Vámosi Miklóst és Taglieber Miklóst. A Felügyelő Bizottság tagjai Turi Gábor, Fényi István és Szőke Tibor lettek. A Sportbírói Testület vezetője Surányi Zoltán. A Küldöttek jóváhagyták a gazdálkodási tervet, és felhatalmazták az Elnökséget arra, hogy a 2021-es Nemzeti Bajnokságokra a szokásos kategória bontásban pályázatot írjon ki október végéig november 30-i benyújtási határidővel, mely pályázatokról a tag egyesületek december 15-ig levélszavazással dönthetnek majd. A részletes jegyzőkönyv a beszámolókkal és a határozatok pontos szövegével, valamint a fontosabb hozzászólásokkal, hitelesítést követően, hamarosan elérhető lesz a Szövetség honlapjának Dokumentumtárában.

2020. október 13.

Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


VITORLÁZÓREPÜLŐ VERSENYEK 1948-2020
Dr. Lendváry Csaba szokásos pontosságával és gyorsaságával varázsolta bele az idei versenyeket a Matuz Pistával közösen szerkesztett könyvükbe. Külön öröm, hogy Laki Robinak köszönhetően a könyv teljes egészében, egyben letölthető a jobb oldali menüsorunkon található Könyvtárból.
Köszönjük szépen Csaba a gondos munkádat!

darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVK EREDMÉNYEK 2020
A 2020 évi Magyar Vitorlázórepülő Kupa a pandémia miatt késéssel indult, de minden eddiginél nagyobb számú távrepüléssel zárult szeptember 30.-án. A teljes eredménylista megtalálható Dokumentumtárunkban a "Sporteredmények, VTSB közlemények" között! A fájlok a tavaszi szezonkezdésig még letölthetők az MVK ONLINE felületről.

A dobogósok kategóriánként:

I. kategória:
1. Hegedűs László (Alföldi)
2. Dr. Albeck Péter (Őcsény)
3. Szanyi Imre (MÁV)

II. kategória:
1. Wéber Zsombor (Alföldi)
2. Varga Tibor (Dunaferr)
3. Víg István (Hajdúszoboszló)

Ifjú Ezüstkoszorúsok versenye:
1. Wéber Zsombor (Alföldi)
2. Orsy László (DAC)
3. Mészáros Máté (Dunaferr)

Ifjúsági:
1. Wéber Zsombor (Alföldi)
2. Mészáros Máté (Dunaferr)
3. Érseki Áron (Opitz)

Hölgyek:
1. Szamosujvári Lilla (Hajdúszoboszló)
2. Muráti Judit (MALÉV)
3. Pethő Enikő (MÁV)

Klubok pontszerző versenye:
1. Alföldi (120126 pont)
2. Dunaferr (82322 pont)
3. MALÉV (73641pont)

Csapatverseny:
1. Alföldi (Hegedűs László, Sindely János, Wéber Zsombor)
2. Őcsény (Dr. Albeck Péter, Korpádi Péter, Banó László)
3. MÁV (Szanyi Imre, Bánki Péter, Virág István)

Egy kis statisztika:
780 leadott távból 772 jóváhagyott
150 nevezett versenyző
25 nevezett "Ifjú Ezüstkoszorús"
127 táv 1000 pont felett
1454 a legmagasabb pontszám (Hegedűs László)
765,2 km a leghosszabb táv (Hegedűs László)
144,78 km/óra a legnagyobb átlagsebesség (Hegedűs László)

VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Oldal:       >>  
 
BANKSZÁMLASZÁMAINK
CIB Bank Zrt

HUF:

10700361-43615401-51100005

EUR:

10700361-43615401-50000005

IBAN (SWIFT: CIBHHUHB):

HU92-1070-0361-4361-5401-5000-0005
ADÓSZÁMUNK
19100500-1-41

Közösségi: HU19100500
Támogatóink/Sponsors
Sajtófigyelő
Cikkek, médiaanyagok a vitorlázórepülés világából

Országos rekord 300 km-es hurokpályán (Bagoly beszámolója)

Szombathelyről az Alpokba (Vancsó Ambrus beszámolója)

Gyémánt 500km távrepülés hullámban (Wéber Zsombor beszámolója)

Húsz éves a Lányi Róbert Emlékalapítvány(Lányi Aladár írása)

Hárman a vitorlázórepülő-sport szolgálatában.(Aeromagazin 2018 december)

A világ legyorsabb sebességi rekordja termikrepülésben! Bagoly beszámolója, 2019.01.07.

Afrika és Nemzeti rekord Dél-Afrikában! Bagoly beszámolója, 2018.12.16.

A Magyar Polgári Repülésért 2018 (A Repülni jó írása a díjazottakról)

Túl a 200-as álomhatáron! Bagoly beszámolója, 2017/18 Dél Afrika

És mégis repültünk 1945 - 1947 Mező György írása

Schempp-Hirth gépek ismertetői 2017

Ezermester 1934 április

Tardos Béla írása a hullámrepülésről 1981-ből

Hullámtávrepülés az Alföldön! Bagoly beszámolója

Bagoly reagálása Francois Hersen írására

Flarmradar! Az OGN rendszer kiépítése Magyarországon. (Aeromagazin 2016 július)

Vészelhagyás Namíbiában (Francois Hersen írása)

Amikor a versenyzés fontosabbá válik, mint az életünk

Szatymazi siker: LX Kupa 2016

Hajlékony szárnyakon 1979 Dunakeszi

Gönczi Péter beszámolója az őcsényi EB-ről

Schempp-Hirth bemutatta az új Ventust (Gönczi Péter fordításában)

Bagoly beszámolója a 2014 decemberi rekordrepüléseiről!

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (negyedik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (harmadik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (második rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (első rész

Vitorlázórepülés közel 100 évvel ezelött

Vajda Ricsi beszámolója mikulovicei magasságrepüléséről 2014.10 hó

Bagoly rekordrepülése 1992-ben!

1600 méterre csőrölni! Nem lehetetlen!

"Hullámok hátán a Mátra felett"
Ugrósdy Marci írása az IHO portálról


Hullámtávrepülés Patagóniában.Bagoly beszámolója

A Magyar Sporttörténelem most íródik! Horváth Linda (MVSz Médiabizottság)

Gönczi Péter: Mérföldkő a versenyrepülők felkészítésében!

Légtérsértések! Szili Sándor levele

A Lányi Róbert Emlékalapítvány története

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése

Búcsú az V. Avas Kupától Varga Ági tollából

Vitorlázórepülés az ötvenes években.(Dr. Jósa Jenő emlékiratai)

Nemzeti és afrikai kontinens rekordok Namíbiában(Bagoly beszámolója)

"Nimbus után Quintus"
Márványi Péter riportja Gönczi Péterrel


Repül a Quintus, az új 23 m-es Schempp-Hirth gép.
(Fotók Gönczi Pétertől)


Heves Megyei Hírlap a Pipis hegyi hullámrepülésről

Nemlétező sportág létező rekordjai! Márványi Péter riportja Daróczy Jánossal

Ifjusági VB 2011. Musbach
Kisnagylaci beszámolói az IHO internetes portál gyűjtésében


Dane Dickinson, Soaring New Zealand:
Az AAT feladat problémái.
Ford: Bauer János (Varió)


Öcsényi hullámrepülés.
Kiss Tibor videója


British Gliding Association: A biztonságos csörlés feltételei Ford. Jánoska Tibor

Beszámoló a Prievidzai VB-ről

Dugóhúzóról ember- és földközelben
1985-ös intejú Daróczy Jánossal


Átesés és dugóhúzó - egy vélemény
Walter Mueller Free Flight Canada
Ford. Rónai Péter


Aerokurier 2009 a Női VB-ről

Sok jó (terep)leszállást
Graham McAndrew
ford: Tóth István


Bolla Marica: "Harcpoétika"


Hogyan éljem túl a vitorlázórepülést
Bert Willing
ford: Vámosi Miklós


ARCUS az új húszméteres Schempp-Hirth vitorlázó repülőgép
ford: Gönczi Péter
Memória használat: 3,373kb