Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
INDEXLISTÁK 2018 JAVÍTOTT KIADÁS
Letöltések – Dokumentumok – MVSz Szabályzatok menüpontunkban megtalálható a 2018 évben érvényes indexlisták javított kiadása. (Az MVK indexeket nem tartalmazza)
A tavalyihoz hasonlóan a vegyes géposztályokra vonatkozó, valamennyi vizes géptípust tartalmazó OPEN lista mellett megtalálható egy 15 m-es gépekre vonatkozó lista is, amelyik akkor használható, ha a mezőnyben csak STD, 15 m-es és 20 m-es kétkormányos gépek indulnak.
A javításért szíves elnézéseteket kérjük, további módosító javaslatokat 2019-re várunk!

Surányi Zoltán
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉG 2018
2018 március 3.-án ismét sor került az előző évben repült kiemelkedő teljesítmények díjazására.
A vitorlázórepülés területén díjazottak (a teljesség igénye nélkül) a következők:
Az év férfi sportolója vitorlázórepülésben Szabó Péter (Alföldi), női Diófási Kovács Orsolya (Őcsény) és ifjúsági Vámosi Tamás (Opitz).
A Rotter Lajos Vándordíj 2017 évi győztese Hegedűs László (Alföldi), a Turul Vándordíjat Varga Sándor (Alföldi) míg az Icarus Vándordíjat Oltvai Csaba (DAC) kapta.
A Lányi Alapítvány idei díjazottjai Pós János (MSE) és Lencsés Péter (Hajdúszoboszló).
Az Aranykoszorú feltételeit 3 pilóta teljesítette az utolsó díjátadó óta, Wéber Olivér (Alföldi), Wéber Zsombor (Alföldi) és Dobos Tibor (Albatrosz RE).
Hegedűs László (Alföldi) három, míg Sindely János (Alföldi) két Nemzeti sebességi rekord repüléséért kapott elismerést.
A Magyar Vitorlázórepülő Kupa legeredményesebb versenyzői, csapatai és klubjai is díjazva lettek, a 2017 év eredményei Dokumentumtárunkban archiválásra kerültek.
Gratulálunk minden díjazottnak és további eredményes repüléseket kívánunk mindenkinek a 2018 évre is!

MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MRSZ KÖZGYŰLÉS 2018 február 17.
Kedves Mindnyájan,

Lezajlott az MRSz közgyűlés, igen magas, közel 90%-os részvételi arány mellett, konstruktív hangulatban. Köszönet minden tagszervezetnek, akik demonstrálták, hogy ebben a kilátástalannak tűnő, válságos helyzetben is érdeklődést mutatnak a Szövetség jövője iránt.

A rendkívüli Közgyűlés elsődleges célja a tisztségviselő-választás volt a két korábban lemondott elnökségi tag helyére, de a közgyűlés előtt nem sokkal lemondott Kerekes László is, és az elnöki helyzetértékelést követően Mészáros László Elnök úr és Ötvös Béla elnökségi tag is lemondott (utóbbiak a soron következő közgyűlés napjával hatályosan), teret nyitva ezzel a teljes tisztújításnak.

Tekintettel a közeljövőben rejlő sok bizonytalanságra, a 2018-as költségvetésről szóló határozatot a közgyűlés elnapolta, majd Hársfalvi Pált megválasztotta az MRSz alelnökének és Gyöngyösi András Zénót elnökségi tagnak.

A közgyűlést követő elnökségi értekezleten egy következő, teljes tisztújításra, költségvetés elfogadására és Alapszabály módosításra is lehetőséget adó, Rendkívüli Közgyűlés összehívásáról döntöttek, melynek helyszíne - szponzori felajánlásnak köszönhetően - egy rendkívül exkluzív, belvárosi stúdió lehet, március 24-én, ezzel is demonstrálva az MRSz megújulását.

Üdvözlettel,
Gyöngyösi András Zénó
MVSz Elnök


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSz CAMO FLF szervezet
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség CAMO FLF szervezete megkezdi működését. Letöltések - Dokumentumok menüpontunkban megtalálható a szervezet dokumentumainak könyvtára, ahonnan folyamatosan letölthetők lesznek a szükséges iratok. Elsőként a szervezet hatósági jóváhagyási bizonyítványai érhetők el honlapunkról.
Letölthető továbbá egy igénybejelentő űrlap. Minden lajstromra külön lapot kell kitölteni és a -Email- címre kell visszaküldeni.

Kiss Gyula
FLF vezető
MVSz CAMO szervezet


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSz HÍRLEVÉL 20180204
Igen sok minden történik manapság a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség háza táján!

A tagság tájékoztatására készült az alább letölthető Hírlevél, foglalkozik az MVSz CAMO és ATO engedélyeinek helyzetével.
Meghirdetjük továbbá 2018 március 10.-re a tavaszi Közgyűlésünket, ahol tisztújításra is sor kerül, ehhez Jelölő Bizottság került felállításra.
2018 március 15-18 között ATO Oktatóképző tábort szervezünk, ennek részletei is megtalálhatók Hírlevelünkben!

MVSz Hírlevél_20180204

A szezonkezdésre mindenkinek további hasznos felkészülést kívánva,
Gyöngyösi András Zénó
MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


VITORLÁZÓREPÜLŐ SZAKÁG TAGDÍJFIZETÉSÉVEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS
Mindannyiunk számára jelentőséggel bír, hogy a vitorlázórepülő sport minél népesebb sportolói létszámot tudjon demonstrálni. Ehhez az is kell, hogy a repülőklubok igazolják tagjaikat, sportolóikat. Ennek módja a szövetségi tagdíj igazolt sportolói létszámmal arányos teljesítése. A tagdíj megfizetésének módja és a díj mértéke (7.500 Ft/sportoló) idén sem változott. Az MVSz 2017 évi őszi Küldöttgyűlésén az Egyesületek egyhangúlag vállalták, hogy 2018 évre legalább a 2017 évi taglétszámot leigazolják. A tagdíjat átutalással kell megfizetni a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség bankszámlájára legkésőbb január 30-ig:

CIB Bank Zrt
10700361-43615401-51100005

Kérjük, hogy az MVSz online tagnyilvántartó rendszerében a klub adminisztrátorok szükség szerint aktualizálják igazolt sportolóik adatbázisát és a névsort küldjék meg a -Email- címre.

Amennyiben a tagdíjfizetéssel, vagy a sportolók regisztrációjával kapcsolatban bárkinek segítségre, további tájékoztatásra lenne szüksége, kérjük, keresse Daróczy János Alelnök urat: -Email-

Minden Magyar Vitorlázórepülőnek sok jó leszállást kíván 2018-ban is:

a Szövetség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


ÉVELEJI REKORDOK DÉL-AFRIKÁBÓL
Január 7.-én Sindely János (Mazsi) új Nemzeti Open sebességi rekordot repült 750 km-es hurokpályán JS1-C típusú 21 m-es fesztávú gépével. Az elért átlagsebesség 158,41 km/óra.

Január 12.-én Hegedűs Laci (Bagoly) 176,65 km/óra átlagsebességgel megdöntötte a 300 km-es hurok, majd január 14.-én 179,08 km/órával a 300 km-es háromszög Open géposztályú Nemzeti rekordját Nimbus 4 típusú gépével.

Január 13.-án Sindely János újabb Nemzeti Open sebességi rekordot repült, 500 km-es háromszög pályán 175,86 km/órás átlagsebességet ért el!

Mindkét pilóta az Alföldi Repülőklub tagja!
A rekordok hitelesítés alatt, a frissített rekordtáblázat bal oldali menüsorunkról letölthető.

Gratulálunk!
darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


TÚL A 200 KM/ÓRA ÁTLAGSEBESSÉGEN!!!
Hegedűs Laci (Bagoly) december 28.-án Dél-Afrikában szenzációs Nemzeti rekordot repült Nimbus 4 típusú gépével. 100 km-es háromszög pályán 200,12 km/óra átlagsebességet ért el. Ez az első magyar rekord 200 km/óra fölött. Bagoly a távon egyetlen spirált nem csinált, csak siklott, így gépe az időjárást kihasználva több, mint 100 –as siklószámot teljesített.

Gratulálunk Lacinak és hasonló sikereket kívánunk neki a következő napokra. A frissített Rekordtáblázat letölthető bal oldali menüsorunkról.

darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSZ ŐSZI KÜLDÖTTGYŰLÉS 2017.11.19. MALÉV RK
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség a mandátumok 90,5 %-ának részvételével megtartotta Őszi rendes Küldöttgyűlését. Küldöttek egyhangúlag elfogadták a beszámolókat (Elnök, ET, VTSB, Válogatott Keret, Oktatási, Légtér és Média Bizottságok.)

Elfogadták a javasolt Válogatott keretnévsort, a 2017 évi gazdálkodási tevékenységről szóló beszámolót és elfogadták, hogy – tekintettel az átalakulási folyamatból adódó bizonytalanságra – a 2018 évi költségvetés a 2017 év bázisán készült és hogy a tavaszi Küldöttgyűlésen tudjuk módosítani az időközben bekövetkező változások szerint.

Küldöttek döntöttek a Nemzeti Bajnokságra beérkezett pályázatokról és elfogadták a 2018 éves Versenynaptárt. E szerint az NB a 15m/Std/20m gépek számára Szegeden lesz, míg a FAI Klub/18m/Open számára Szatymazon.

A kidolgozás alatt álló új Alapszabályról úgy döntöttek, hogy a közzétett munkaanyag beadható az önálló MVSz bejegyzésének kéréséhez.

A Küldöttgyűlés jegyzőkönyve hamarosan elkészül, a dokumentumok megtalálhatók honlapunkon.
Ezúton is köszönjük Tagszervezeteink aktív részvételét és bizalmát!

MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSz, MRSZ RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSEK
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség október 14.-én Rendkívüli Küldöttgyűlést tartott. A Küldöttgyűlésen a mandátumok 85 %-a képviseltette magát. Köszönjük Egyesületeinknek a nagyszámú megjelenést és külön köszönjük azoknak a bizalmát, akik nem tudtak ugyan megjelenni, de megbízással képviseltették magukat. A helyzetértékelés után a Küldöttgyűlés egyhangú szavazással úgy döntött, felhatalmazza az Elnökséget, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az MVSz származtatott szervezeti státuszának megszüntetésére és önálló szervezetként történő bejegyeztetésére.
A Rendkívüli Küldöttgyűlés jegyzőkönyve megtalálható dokumentumtárunkban.

Október 15.-én vasárnap volt a Magyar Repülő Szövetség megismételt Rendkívüli Közgyűlése. A vitorlázórepülő szakág, részben meghatalmazásokkal ugyan, de jelentős százalékban képviseltette magát. Mészáros László Elnök helyzetelemzése után a Közgyűlés elfogadta a „reorganizációs programot”, melynek része, hogy az MRSz tagsága hozzájárul és támogatja az MVSz önálló bejegyzésére tett kezdeményezését. Ezúton is köszönjük az MRSz Elnökségének és szakágainak megértő támogatását.

MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Oldal:   <<        >>  
 
BANKSZÁMLASZÁMAINK
CIB Bank Zrt

HUF:

10700361-43615401-51100005

EUR:

10700361-43615401-50000005

IBAN (SWIFT: CIBHHUHB):

HU92-1070-0361-4361-5401-5000-0005
ADÓSZÁMUNK
18121238-1-41
IHO Sportrepülés
Támogatóink/Sponsors
Sajtófigyelő
Cikkek, médiaanyagok a vitorlázórepülés világából

Túl a 200-as álomhatáron! Bagoly beszámolója, 2017/18 Dél Afrika

És mégis repültünk 1945 - 1947 Mező György írása

Schempp-Hirth gépek ismertetői 2017

Ezermester 1934 április

Tardos Béla írása a hullámrepülésről 1981-ből

Hullámtávrepülés az Alföldön! Bagoly beszámolója

Bagoly reagálása Francois Hersen írására

Flarmradar! Az OGN rendszer kiépítése Magyarországon. (Aeromagazin 2016 július)

Vészelhagyás Namíbiában (Francois Hersen írása)

Amikor a versenyzés fontosabbá válik, mint az életünk

Szatymazi siker: LX Kupa 2016

Hajlékony szárnyakon 1979 Dunakeszi

Gönczi Péter beszámolója az őcsényi EB-ről

Schempp-Hirth bemutatta az új Ventust (Gönczi Péter fordításában)

Bagoly beszámolója a 2014 decemberi rekordrepüléseiről!

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (negyedik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (harmadik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (második rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (első rész

Vitorlázórepülés közel 100 évvel ezelött

Vajda Ricsi beszámolója mikulovicei magasságrepüléséről 2014.10 hó

Bagoly rekordrepülése 1992-ben!

1600 méterre csőrölni! Nem lehetetlen!

"Hullámok hátán a Mátra felett"
Ugrósdy Marci írása az IHO portálról


Hullámtávrepülés Patagóniában.Bagoly beszámolója

A Magyar Sporttörténelem most íródik! Horváth Linda (MVSz Médiabizottság)

Gönczi Péter: Mérföldkő a versenyrepülők felkészítésében!

Légtérsértések! Szili Sándor levele

A Lányi Róbert Emlékalapítvány története

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése

Búcsú az V. Avas Kupától Varga Ági tollából

Vitorlázórepülés az ötvenes években.(Dr. Jósa Jenő emlékiratai)

Nemzeti és afrikai kontinens rekordok Namíbiában(Bagoly beszámolója)

"Nimbus után Quintus"
Márványi Péter riportja Gönczi Péterrel


Repül a Quintus, az új 23 m-es Schempp-Hirth gép.
(Fotók Gönczi Pétertől)


Heves Megyei Hírlap a Pipis hegyi hullámrepülésről

Nemlétező sportág létező rekordjai! Márványi Péter riportja Daróczy Jánossal

Ifjusági VB 2011. Musbach
Kisnagylaci beszámolói az IHO internetes portál gyűjtésében


Dane Dickinson, Soaring New Zealand:
Az AAT feladat problémái.
Ford: Bauer János (Varió)


Öcsényi hullámrepülés.
Kiss Tibor videója


British Gliding Association: A biztonságos csörlés feltételei Ford. Jánoska Tibor

Beszámoló a Prievidzai VB-ről

Dugóhúzóról ember- és földközelben
1985-ös intejú Daróczy Jánossal


Átesés és dugóhúzó - egy vélemény
Walter Mueller Free Flight Canada
Ford. Rónai Péter


Aerokurier 2009 a Női VB-ről

Sok jó (terep)leszállást
Graham McAndrew
ford: Tóth István


Bolla Marica: "Harcpoétika"


Hogyan éljem túl a vitorlázórepülést
Bert Willing
ford: Vámosi Miklós


ARCUS az új húszméteres Schempp-Hirth vitorlázó repülőgép
ford: Gönczi Péter
Memória használat: 3,413kb