Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
ÚJ MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ REKORD
2021 június 4.-én Verebélyi Zoltán (Alföldi) JS3 típusú 15 m fesztávolságú gépével új országos sebességi rekordot állított fel 750 km-es hurokpályán. Elért átlagsebessége 111,90 km/óra és ezzel megdöntötte Gyöngyösi Gyula és Szabó Péter 21 évvel ezelőtt géppárban repült rekordját.
Gratulálunk Verébnek és reméljük, hogy az idén még többször lesz további eredményes repüléseket lehetővé tevő, hasonlóan jó időjárás.
Frissített rekordtáblázatunk megtekinthető a bal oldali menüsoron!

VTSB
Daró


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


2020. évi gazdálkodásról szóló beszámoló
Tisztelt MVSz Tag Egyesületi Vezetők,

A Szövetség hivatalos honlapjának Dokumentumtárában közzétételre került, és az egyesületi vezetők értesítési címére is megküldésre került a 2020. évi gazdálkodásáról szóló éves beszámoló annak közhasznúsági mellékletével:
http://www.soaringhungary.hu/e107_files/downloads/2020_puiBeszamolo.pdf
valamint a Főkönyvi Kivonat:
http://www.soaringhungary.hu/e107_files/downloads/2020_fokonyviKivonat.pdf

Az Alapszabály XI. 3. e-f) pontjai alapján a Közgyűlés hatáskörébe tartozik a Szövetség éves beszámolója - ezen belül az ügyvezető szervnek a szövetség vagyoni helyzetéről szóló jelentésének–; valamint a közhasznúsági melléklet elfogadása, melyhez a tagok egyszerű szótöbbséggel hozott határozata szükséges.
Az 502/2020 (XI.16.) Korm. r. 3. paragrafus (2) bekezdése értelmében a Szövetség határozathozatalára ülés tartása nélkül is sor kerülhet.
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Felügyelő Bizottsága a mellékelt dokumentumokat megvizsgálta, a felmerült kérdésekre választ kapott, illetve egyes kartonokhoz tartozó számlákat külön is megvizsgált, és további dokumentumokat kért és meg is kapott.
A Felügyelő Bizottság fenti vizsgálata alapján a 2020. évre vonatkozó beszámolót javasolja elfogadásra.
Amennyiben bármely tag egyesület képviselőjének a közzétett dokumentumokkal, illetve a Szövetség 2020. gazdálkodására vonatkozó bármely részlettel kapcsolatban kérdése, észrevétele vagy javaslata merül fel, kérem keressen bizalommal, igyekszem minden kérdést megválaszolni és minden észrevételre reaglalni, készséggel állok rendelkezésre.
Tisztelettel kérem a Szövetség Tagjait, hogy a 2020. évról szóló beszámolót, és annak közhasznúsági mellékletét, valamint a szövetség vagyoni helyzetéről szóló jelentést elfogadni szíveskedjenek.
A fenti kérdésben a tag egyesület képviselője szavazatát a szavazó lap visszaküldésével adhatja le, legkésőbb május 29-én 23:59LT óra időpontig.
A határnap leteltét követő napon megállapításra kerül a szavazás eredménye, melyről a tagságot a Szövetség Elnöksége további 3 napon belül értesíti.
Köszönöm szépen Mindenkinek, hogy együttműködésével segíti a Szövetség törvényes működését.

Tisztelettel,
2021. május 14.

Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Tavaszi Versenyek
Nehéz időjárás mellett eredményesen zajlott le a hazai vitorlázórepülő versenynaptár első két versenye: a Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság és az Alföld Kupa. A szervezők gondos munkájának és a versenyzők ügyességének köszönhetően mindkét verseny értékelhető lett. A következő verseny május végén már a Nemzeti Bajnokság lesz standard, 15m-es és kétüléses kategóriákban.
Előtte nyílt edzőtábor kerül megrendezésre Szatymazon május 09-15. között, melyre bárki jelentkezhet a -Email- email címen (Szabó Ákosnál).

További eredményes felkészülést és jó versenyzést kivánok Mindenkinek.
2021-05-05
Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


CAMO Hírlevél - 2021. március
Kedves Repülőgép Gazdák,

Az MVSz CAMO szervezet második hírlevele is megjelent, mely tartalmazza az EASA által kiadott légialkalmassági direktíváját a JS-MD 1C típusú repülőgépek féklapjának vizsgálatáról.

A Hírlevél letölthető az MVSz CAMO dokumentumok közül:
http://www.soaringhungary.hu/e107_files/downloads/camo_hirek_02_02.pdf

2021-03-12
MVSZ Camo


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVK 2021. szabályzat tervezet ülés tartása nélküli jóváhagyásra
Tisztelt MVSz Tag Egyesületek Vezetői,
Kedves MVK versenyzők,

A decemberi online MVSz közgyűlés döntései alapján elkészült a 2021. évben MVK versenyben érvényes -- víz nélküli index számokat is tartalmazó -- pontosított és formázott MVK szabályzat.
Az életbe lépéshez szükséges a tagság (MVSz klubok) egyszerű többségének jóváhagyása, melyre a jelenlegi helyzetben ülés tartása nélküli döntéshozatal formájában, email-en van lehetőség.
A szabályzat tervezet szövege felkerült az MVSz honlapjának Letöltései közé:
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/2021MVKv2_2.pdf
Kérem a Tisztelt Klubvezetőket, hogy a szavazólapokat voksaikkal juttassák el email-en az -Email- címre legkésőbb 2021. március 20-án 00:00LT óráig.
Köszönöm szépen az együttműködést,
2021-03-05
Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Megjelent az idei első versenykiírás
Kedves Versenyzők,
Elkészült az Első Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság Versenykiírása, amely letölthető a Szövetség honlapjáról:
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/dkivbBull1..pdf
A verseny Dunakeszin április 16-23. között indítja a hazai versenyszezont.
A Szervezőknek jó munkát, a résztvevőknek jó időt kívánunk.
2021. március 2.
Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVSz Alapszabály módosítás ülés tartása nélküli döntéshozatal formájában
Tisztelt MVSz Tag Egyesületi Vezetők,
A Szövetség 2020. október 3-i Közgyűlésén elfogadott Alapszabály módosítás hiánypótlása teljesítése érdekében további Alapszabály módosítás szükséges, amelyre a jelenlegi helyzetben ülés tartása nélküli döntéshozatal formájában van lehetőség.
A Klubvezetők részére megküldésre került a szavazó lap a módosításhoz szükséges határozati javaslatok szövegével, valamint a javasolt módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapszabály szövege. A kitöltött szavazó lapot kérjük legkésőbb 2021. március 13-ig visszaküldeni az -Email- email címre.
Kérdés esetén állok rendelkezésre.
Üdvözlettel,
2021-02-27
Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Szövetségi hírlevél --2021. január
Kedves Magyar Vitorlázórepülők,

Az idei év első hónapja sem telt tétlenséggel az MVSz-ben. Az előírt határidőre a következő négy versenyrendező jelentette be szándékát területi verseny rendezésre:
- Alföldi Repülőklub, Szatymaz, 2021. május 21-29. között, 18m-es és Open géposztályokban;
- Malév Repülőklub (Első Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság) Dunakeszi 2021. április 16-23. között, FAI klub és vegyes szabadosztályban;
- Pelikán Repülőklub Szolnok Szandaszőlős repülőtéren, júniusban; valamint
- ACFH-MÁV klubok Farkashegyen, 2021. augusztus 7-14. között.
Az MVSz Elnökség a Hungarocontrol Zrt., a Magyar Honvédség Légierő, a Honvédelmi Minisztérium Katonai Légügyi Hivatal, valamint az ITM Légi- és Víziközlekedési Főosztály munkatársaival illetékeseivel folyamatosan egyeztetve igyekszik a légtér igények lehetőségek szerinti minél jobb megteremtése érdekében eljárni.

A Szabályzat Szerkesztő adhoc munkacsoport is szorgalmasan dolgozott: elkészült a FAI SC GS (Általános Sport Kódex) és az SC3a (Vitorlázórepülő Versenyszabályzat) magyar változata is. Mindkét dokumentum megtalálható a honlapon, a Letöltések között.
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/sc3ahun.pdf
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/gshun.pdf
Elkészült a legutóbbi Közgyűlés döntései nyomán módosított, egységes szerkezetbe foglalt MVK szabályzat is:
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/mvk2021.pdf
Az MVK-ban 2021-ben víz nélküli gépekre is érvényes indexlistán jelenleg is dolgozik a Sportbírói Testület.
Az Elnökség által kidolgozott Szervezeti és Működési Szabályzat Vitaanyaggal kapcsolatban érkezett visszajelzéseket köszönettel fogadta az Elnökség, az SzMSz végleges szövegezése jelenleg is folyamatban, melyről a soron következő Elnökségi Értekezleten születhet döntés.
Amennyiben a közzétett szabályzatokkal, vagy az SzMSz javaslattal kapcsolatban bárki bármilyen észrevételt tesz, azt továbbra is szeretettel várja az Elnökség.

Megújul a Szövetség online arculata is. Hamarosan elérhető lesz a Szövetség új weboldala, ahol elérhetőek lesznek az eddigi tartalmak, valamint elkészült az mvk.online webfelület.

Hamarosan használatba vehetjük az új irodát a Szövetség új székhelyén a Hegyalja úton. A Válogatott Keret soron következő foglalkozását februárban már ott fogja tartani. Köszönjük szépen Hársfalvi Péter Alelnök Úrnak a fáradhatatlan munkát, amelyet az iroda kialakítása érdekében végzett.

A Válogatott Keret Bizottság javaslatot tett a keret gépek hatékonyabb kihasználtsága érdekében egy új támogatási és hozzájárulási rendszerre. A részletekkel, és a keret gépek igénybevételével kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban Vámosi Tamás – az ifjúsági Válogatott Keret edzője – örömmel áll minden kedves érdeklődő rendelkezésre.

Az MVSz Média Bizottsága feladatául szabta, hogy a vitorlázórepülést népszerűsítő interjú sorozattal indítja az idei évet. A sorozat első két része már elkészült és elérhető a Szövetség közösségi csatornáján, a folytatás 3 hetente érkezik.

Az MRLSz Titkári megbízatást adott Szűcs Patrícia részére, aki munkája egyharmadát az MVSz érdekében végzi majd. Ezzel a legutóbbi Alapszabály módosítással biztosított lehetőség szerint Patrícia egyben a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség új Titkára is. Gratulálunk a megbízatáshoz és jó munkát kívánunk neki a feladatokhoz.

A 2021. évben is szükséges az MVSz CAMO és DTO szervezeteinek fenntartása. A lehetőség minden MVSz egyesület tagja számára biztosított. A feladat ellátását Kiss Gyula repülő mérnök barátunk, Vámosi Miklós képzésvezető, Máté Attila repülésbiztonsági felelős, valamint Szabó Péter megfelelőség irányítási vezető társadalmi munkában végzik a Szövetség érdekében. Annak érdekében, hogy a munkájuk eredménye a Szövetség közhasznú céljainak elérését gazdaságilag is elősegíthesse, kérjük, hogy a lehetőséget igénybe vevő géptulajdonosok támogassák a CAMO szervezet fenntartását a CAMO hírlevélben közzétett mértékben. Az MVSz DTO kereteit igénybe vevő klubokat pedig arra kérjük, hogy az idei évben megkezdett új kiképzések növendékeit regisztrálják az MVSz tagnyilvántartó rendszerben, a dokumentumok feltöltésével, és a közgyűlési határozat által elfogadott, növendékenként 3000,- Ft regisztrációs díj MVSz számlára történő átutalásával.

Az Aeroclub Esztergom felkérte az MVSz Felügyelő Bizottságát, hogy vizsgálja ki a decemberben tartott online Közgyűlés szabályosságát és az ott hozott döntések legitimitását. A Felügyelő bizottság jelentése elérhető a Szövetség honlapján:
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/fbJelentes20210131.pdf

A Fővárosi Törvényszék feldolgozta a 2020. október 03-án tartott MVSz Közgyűlés jegyzőkönyvét, valamint az online közgyűlést is lehetővé tévő Alapszabály módosítást. Az Alapszabály módosítással kapcsolatban hiánypótlásra szólította fel a Szövetséget, emiatt hamarosan egy újabb, Alapszabály módosító rendkívüli Közgyűlés összehívása lesz szükséges, amelyet a 2021. február 11-én 18:00LT órakor megtartott MVSz elnökségi Ülés lesz hívatott összehívni. Részletek a hamarosan megküldött Közgyűlési Meghívóban.

Amennyiben a Szövetség munkájával kapcsolatban bárkinek bármilyen észrevétele, javaslata, vagy kérdése merülne fel, állok rendelkezésre.

Budapest, 2021-02-11.

Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Szövetségi hírlevél --2021. január
Kedves Magyar Vitorlázórepülők,

Az idei év első hónapja sem telt tétlenséggel az MVSz-ben. Az előírt határidőre a következő négy versenyrendező jelentette be szándékát területi verseny rendezésre:
- Alföldi Repülőklub, Szatymaz, 2021. május 21-29. között, 18m-es és Open géposztályokban;
- Malév Repülőklub (Első Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság) Dunakeszi 2021. április 16-23. között, FAI klub és vegyes szabadosztályban;
- Pelikán Repülőklub Szolnok Szandaszőlős repülőtéren, júniusban; valamint
- ACFH-MÁV klubok Farkashegyen, 2021. augusztus 7-14. között.
Az MVSz Elnökség a Hungarocontrol Zrt., a Magyar Honvédség Légierő, a Honvédelmi Minisztérium Katonai Légügyi Hivatal, valamint az ITM Légi- és Víziközlekedési Főosztály munkatársaival illetékeseivel folyamatosan egyeztetve igyekszik a légtér igények lehetőségek szerinti minél jobb megteremtése érdekében eljárni.

A Szabályzat Szerkesztő adhoc munkacsoport is szorgalmasan dolgozott: elkészült a FAI SC GS (Általános Sport Kódex) és az SC3a (Vitorlázórepülő Versenyszabályzat) magyar változata is. Mindkét dokumentum megtalálható a honlapon, a Letöltések között.
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/sc3ahun.pdf
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/gshun.pdf
Elkészült a legutóbbi Közgyűlés döntései nyomán módosított, egységes szerkezetbe foglalt MVK szabályzat is:
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/mvk2021.pdf
Az MVK-ban 2021-ben víz nélküli gépekre is érvényes indexlistán jelenleg is dolgozik a Sportbírói Testület.
Az Elnökség által kidolgozott Szervezeti és Működési Szabályzat Vitaanyaggal kapcsolatban érkezett visszajelzéseket köszönettel fogadta az Elnökség, az SzMSz végleges szövegezése jelenleg is folyamatban, melyről a soron következő Elnökségi Értekezleten születhet döntés.
Amennyiben a közzétett szabályzatokkal, vagy az SzMSz javaslattal kapcsolatban bárki bármilyen észrevételt tesz, azt továbbra is szeretettel várja az Elnökség.

Megújul a Szövetség online arculata is. Hamarosan elérhető lesz a Szövetség új weboldala, ahol elérhetőek lesznek az eddigi tartalmak, valamint elkészült az mvk.online webfelület.

Hamarosan használatba vehetjük az új irodát a Szövetség új székhelyén a Hegyalja úton. A Válogatott Keret soron következő foglalkozását februárban már ott fogja tartani. Köszönjük szépen Hársfalvi Péter Alelnök Úrnak a fáradhatatlan munkát, amelyet az iroda kialakítása érdekében végzett.

A Válogatott Keret Bizottság javaslatot tett a keret gépek hatékonyabb kihasználtsága érdekében egy új támogatási és hozzájárulási rendszerre. A részletekkel, és a keret gépek igénybevételével kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban Vámosi Tamás – az ifjúsági Válogatott Keret edzője – örömmel áll minden kedves érdeklődő rendelkezésre.

Az MVSz Média Bizottsága feladatául szabta, hogy a vitorlázórepülést népszerűsítő interjú sorozattal indítja az idei évet. A sorozat első két része már elkészült és elérhető a Szövetség közösségi csatornáján, a folytatás 3 hetente érkezik.

Az MRLSz Titkári megbízatást adott Szűcs Patrícia részére, aki munkája egyharmadát az MVSz érdekében végzi majd. Ezzel a legutóbbi Alapszabály módosítással biztosított lehetőség szerint Patrícia egyben a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség új Titkára is. Gratulálunk a megbízatáshoz és jó munkát kívánunk neki a feladatokhoz.

A 2021. évben is szükséges az MVSz CAMO és DTO szervezeteinek fenntartása. A lehetőség minden MVSz egyesület tagja számára biztosított. A feladat ellátását Kiss Gyula repülő mérnök barátunk, Vámosi Miklós képzésvezető, Máté Attila repülésbiztonsági felelős, valamint Szabó Péter megfelelőség irányítási vezető társadalmi munkában végzik a Szövetség érdekében. Annak érdekében, hogy a munkájuk eredménye a Szövetség közhasznú céljainak elérését gazdaságilag is elősegíthesse, kérjük, hogy a lehetőséget igénybe vevő géptulajdonosok támogassák a CAMO szervezet fenntartását a CAMO hírlevélben közzétett mértékben. Az MVSz DTO kereteit igénybe vevő klubokat pedig arra kérjük, hogy az idei évben megkezdett új kiképzések növendékeit regisztrálják az MVSz tagnyilvántartó rendszerben, a dokumentumok feltöltésével, és a közgyűlési határozat által elfogadott, növendékenként 3000,- Ft regisztrációs díj MVSz számlára történő átutalásával.

Az Aeroclub Esztergom felkérte az MVSz Felügyelő Bizottságát, hogy vizsgálja ki a decemberben tartott online Közgyűlés szabályosságát és az ott hozott döntések legitimitását. A Felügyelő bizottság jelentése elérhető a Szövetség honlapján:
http://soaringhungary.hu/e107_files/downloads/fbJelentes20210131.pdf

A Fővárosi Törvényszék feldolgozta a 2020. október 03-án tartott MVSz Közgyűlés jegyzőkönyvét, valamint az online közgyűlést is lehetővé tévő Alapszabály módosítást. Az Alapszabály módosítással kapcsolatban hiánypótlásra szólította fel a Szövetséget, emiatt hamarosan egy újabb, Alapszabály módosító rendkívüli Közgyűlés összehívása lesz szükséges, amelyet a 2021. február 11-én 18:00LT órakor megtartott MVSz elnökségi Ülés lesz hívatott összehívni. Részletek a hamarosan megküldött Közgyűlési Meghívóban.

Amennyiben a Szövetség munkájával kapcsolatban bárkinek bármilyen észrevétele, javaslata, vagy kérdése merülne fel, állok rendelkezésre.

Budapest, 2021-02-11.

Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


CAMO hírlevél 2021. első kotet
Kedves Repülőgép Gazdák,

Az MVSz CAMO szervezete kiadta első idei hírlevelét, mely tartalmazza a 2021 évre alkalmazandó, a CAMO szervezet fenntartását támogató hozzájárulások összegét, valamint a Schempp-Hirth gépekre érvényes EASA legialkalmassági direktivát.
A Hírlevél letölthető az MVSz CAMO dokumentumok közül:
http://www.soaringhungary.hu/e107_files/downloads/camo_hirek_02_01.pdf

2021-01-19.
Gyöngyösi András Zénó


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Oldal:   <<        >>  
BANKSZÁMLASZÁMAINK
HUF: 10700361-43615401-51100005

EUR: 10700361-43615401-50000005

IBAN: HU92-1070-0361-4361-5401-5000-0005 (CIBHHUHB)
ADÓSZÁMUNK
19100500-1-41 (HU19100500)
Online Anonim Bejelentő
Támogatóink/Sponsors
Sajtófigyelő
Cikkek, médiaanyagok a vitorlázórepülés világából

Országos rekord 300 km-es hurokpályán (Bagoly beszámolója)

Szombathelyről az Alpokba (Vancsó Ambrus beszámolója)

Gyémánt 500km távrepülés hullámban (Wéber Zsombor beszámolója)

Húsz éves a Lányi Róbert Emlékalapítvány(Lányi Aladár írása)

Hárman a vitorlázórepülő-sport szolgálatában.(Aeromagazin 2018 december)

A világ legyorsabb sebességi rekordja termikrepülésben! Bagoly beszámolója, 2019.01.07.

Afrika és Nemzeti rekord Dél-Afrikában! Bagoly beszámolója, 2018.12.16.

A Magyar Polgári Repülésért 2018 (A Repülni jó írása a díjazottakról)

Túl a 200-as álomhatáron! Bagoly beszámolója, 2017/18 Dél Afrika

És mégis repültünk 1945 - 1947 Mező György írása

Schempp-Hirth gépek ismertetői 2017

Ezermester 1934 április

Tardos Béla írása a hullámrepülésről 1981-ből

Hullámtávrepülés az Alföldön! Bagoly beszámolója

Bagoly reagálása Francois Hersen írására

Flarmradar! Az OGN rendszer kiépítése Magyarországon. (Aeromagazin 2016 július)

Vészelhagyás Namíbiában (Francois Hersen írása)

Amikor a versenyzés fontosabbá válik, mint az életünk

Szatymazi siker: LX Kupa 2016

Hajlékony szárnyakon 1979 Dunakeszi

Gönczi Péter beszámolója az őcsényi EB-ről

Schempp-Hirth bemutatta az új Ventust (Gönczi Péter fordításában)

Bagoly beszámolója a 2014 decemberi rekordrepüléseiről!

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (negyedik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (harmadik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (második rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (első rész

Vitorlázórepülés közel 100 évvel ezelött

Vajda Ricsi beszámolója mikulovicei magasságrepüléséről 2014.10 hó

Bagoly rekordrepülése 1992-ben!

1600 méterre csőrölni! Nem lehetetlen!

"Hullámok hátán a Mátra felett"
Ugrósdy Marci írása az IHO portálról


Hullámtávrepülés Patagóniában.Bagoly beszámolója

A Magyar Sporttörténelem most íródik! Horváth Linda (MVSz Médiabizottság)

Gönczi Péter: Mérföldkő a versenyrepülők felkészítésében!

Légtérsértések! Szili Sándor levele

A Lányi Róbert Emlékalapítvány története

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése

Búcsú az V. Avas Kupától Varga Ági tollából

Vitorlázórepülés az ötvenes években.(Dr. Jósa Jenő emlékiratai)

Nemzeti és afrikai kontinens rekordok Namíbiában(Bagoly beszámolója)

"Nimbus után Quintus"
Márványi Péter riportja Gönczi Péterrel


Repül a Quintus, az új 23 m-es Schempp-Hirth gép.
(Fotók Gönczi Pétertől)


Heves Megyei Hírlap a Pipis hegyi hullámrepülésről

Nemlétező sportág létező rekordjai! Márványi Péter riportja Daróczy Jánossal

Ifjusági VB 2011. Musbach
Kisnagylaci beszámolói az IHO internetes portál gyűjtésében


Dane Dickinson, Soaring New Zealand:
Az AAT feladat problémái.
Ford: Bauer János (Varió)


Öcsényi hullámrepülés.
Kiss Tibor videója


British Gliding Association: A biztonságos csörlés feltételei Ford. Jánoska Tibor

Beszámoló a Prievidzai VB-ről

Dugóhúzóról ember- és földközelben
1985-ös intejú Daróczy Jánossal


Átesés és dugóhúzó - egy vélemény
Walter Mueller Free Flight Canada
Ford. Rónai Péter


Aerokurier 2009 a Női VB-ről

Sok jó (terep)leszállást
Graham McAndrew
ford: Tóth István


Bolla Marica: "Harcpoétika"


Hogyan éljem túl a vitorlázórepülést
Bert Willing
ford: Vámosi Miklós


ARCUS az új húszméteres Schempp-Hirth vitorlázó repülőgép
ford: Gönczi Péter
Memória használat: 3,396kb