Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
VITORLÁZÓREPÜLŐ VERSENYEK 2011-2019
Dr. Lendváry Csaba rekordgyorsasággal varázsolta bele az idei versenyeket a Matuz Pistával közösen szerkesztett könyvébe. Letölthető a jobb oldali menüsorunkon található Könyvtárból. Ugyanott változatlanul megtalálható a 2011 elötti versenyekről kiadott első kötet is.
Köszönjük szépen Csaba a gyors és pontos munkádat!
darojanos
VTSB


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


RALLY KUPA 2019
Nyolc jó hangulatú pilótatalálkozóval lezajlott az idei Rally Kupa versenysorozat. Sajnos Börgöndön, Szombathelyen és Nagykanizsán időjárási okokból nem lett eredményes a futam, Őcsényben pedig csak 1 pilóta, Endrődi Balázs ért el pontot.

Az utolsó, nyíregyházi futamot Salamon Árpád (Opitz) nyerte Balogh Zsolt (Albatrosz Nyíregyháza) és Endrődi Balázs (ACFH) előtt.
A versenysorozatot Endrődi Balázs nyerte a maximális 200 ponttal, második közel fél ponttal lemaradva Salamon Árpád, a harmadik helyet Varga Viktor (ACFH) szerezte meg.

A Rally Kupáért összességében 52 versenyző nevezett, közülük pontot sajnos csak 28 pilóta szerzett és csak 6 induló lett eredményes legalább két futamon!
Az eredmények összesített táblázata itt megtekinthető!
VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


64.-IK MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS 5.-IK CÍVIS THERMAL KUPA, 2019 HAJDÚSZOBOSZLÓ
Augusztus 20.-án befejeződött az összevont Standard, 15m és 20 m kétüléses géposztályok számára rendezett Nemzeti Bajnokság. Az NB mellett a Klub géposztály számára megrendezésre került az 5.-ik Cívis Thermál Kupa területi verseny is. Nagyon meleg, de jónak mondható időjárásban 9 nap alatt 7 értékelhető versenyszámot repültek a pilóták, 34 géppel 37 versenyző.
A vegyes 15 m-es géposztály Nemzeti bajnoka Bánki Péter (MÁV), második Gulyás György (MALÉV), míg a harmadik helyezett Vámosi Tamás (Opitz) lett.
A Cívis Thermal Kupa győztese Tóth Csaba (Dunaferr), Surányi Zoltán (Pelikán) és Gangl Gábor (MÁV) előtt.
Különdíjat kapott a Szabó Zoltán/Lencsés Péter páros valamint Surányi Zoltán a verseny legnagyobb átlagsebességeiért. A versenyigazgató virággal jutalmazta Szamosujvári Lillát (Hajdúszoboszló), aki egyszemélyben képviselte a verseny női és ifjúsági versenyzőit is.
A vendéglátók mindent megtettek a verseny sportszerű, barátságos légköréért, köszönet érte a szervezőknek.
Részletes eredmények, fotók találhatók a Soaring Spoton, a verseny honlapján és az MVSz Facebook oldalán is.

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


VILÁGBAJNOKSÁG A SZEGEDI REPÜLŐTÉREN
Véget ért a 11.-ik FAI Ifjúsági Vitorlázórepülő Világbajnokság, melyet a Délvidéki Aero Club és a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség közösen rendezett.
Igen változatos időjárási körülmények között Standard osztályban 10, míg Club osztályban 11 eredményes versenyszámot tudott repülni a 18 országból (Ausztrália, Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc és USA) érkezett 80 versenyző.
A Standard géposztály világbajnoka Simon Schröder (Németország) lett, Laktis Balázs a 15.-ik, míg Bíró Bálint a 25.-ik helyen végzett. FAI Club géposztályban a világbajnok Jake Brattle (Nagybritania), 36.-ik Tóth Barnabás, 39.-ik Wéber Zsombor.
A csapatversenyt a Deutscher Aero Club nyerte.
A verseny részletes információi, feladatok, eredmények, hírek, fényképek, megtalálhatók a verseny honlapján, ami a bal oldali menüsorunkról is elérhető!

Délvidéki Aero Club
Magyar Vitorlázórepülő Szövetség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


20. FAI EURÓPA BAJNOKSÁG 2019: STALOWA WOLA – PRIEVIDZA
Idén ismét két helyszínen került megrendezésre a vitorlázórepülő Európa Bajnokság.

Májusban a lengyelországi Stalowa Wola repülőterén zajlott a „nehéz” gépek versenye.
Open géposztályban Petr Tichy (Csehország) a világbajnok, Halász Laci a 15.-ik. A 18 m-es gépek versenyét Sebastian Kawa (Lengyelország) nyerte, Gulyás Gyuri 13., Szabó Péter 18. lett. A 20 m-es kétüléses gépek versenyének győztese a lengyel páros Rubaj/Matkowski, a Szabadfi testvérek a 11.-ik helyet szerezték meg.

Az Európa Bajnokság a szlovákiai Prievidzán folytatódott júliusban.
A Club osztály győztese Tom Arscott (UK), Tamás Feca igen jól versenyzett és az 5.-ik helyen végzett. Laurinyecz Sanyika a 16.-ik. Standard osztályban Pavel Louzecky (Lengyelország) az első, 11.-ik Vámosi Tamás, 20.-ik Arday Dániel.
A 15 m-es géposztály világbajnoka meglepetésre Sebastian Kawa (Lengyelország), Kóré Zoli 14., Hamar Zoli 17.

A versenyek részletes eredményei megtalálhatók a bal oldali menüsorunkon a versenyek honlapjain illetve a Soaring Spoton.

VTSB
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


64.-IK MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG, SZATYMAZ
Július 20.-án Szatymazon befejeződött a FAI Klub és a 18m/Open géposztályok számára rendezett Nemzeti Bajnokság. Változatos, de jónak mondható időjárásban 51 gép 56 pilótával 6 értékelhető versenyszámot repült. A pilóták között 1 szlovén és 4 szlovák vendégünk is versenyzett.
A FAI Klub géposztályt Veigli Szabolcs (MALÉV) nyerte, a Kiss Dániel/Salánki Antal (ACFH) páros előtt, míg harmadik helyezett Korom Attila (Alföldi) lett.
A hosszúszárnyúak versenyének bajnoka Verebélyi Zoltán, Szabó Péter és Basa Richárd előtt (mindhárman az Alföldi RK versenyzői).
Különdíjat kaptak Verebélyi Zoltán és Veigli Szabolcs a verseny legnagyobb átlagsebességeiért, továbbá Muráti Judit (MALÉV) és Tóth Barnabás (Szombathely), mint a verseny legeredményesebb női és ifjúsági versenyzője.
A vendéglátók megint kitettek magukért, a verseny sportszerű, barátságos légkörben, vidám hangulatban telt, köszönet érte mindenkinek, aki részt vett benne.
Hamarosan jön Hajdúszoboszlón a folytatás, a Nemzeti Bajnokság a Standard, 15 és 20 m-es kétüléses gépek számára, mellette a hagyományos Cívis Kupa, de ezt megelőzően még megrendezzük Szegeden a 11.-ik FAI Ifjúsági Vitorlázórepülő Világbajnokságot is.
Reméljük, kitart az időjárás és a hátralévő két versenyt is eredményesen tudjuk lebonyolítani!

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


A MAGYAR POLGÁRI REPÜLÉSÉRT
A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) Közgyűlése létrejöttének 50. évfordulóján, 1992-ben nyilvánította december 7-ét a nemzetközi polgári repülés napjává. Magyarországon 15 éve ebből az alkalomból adják át a Magyar Polgári Repülésért Érdemérmet, amelynek odaítéléséről idén is közösen döntöttek az ágazat szakmai szervezetei, meghatározó gazdasági társaságai és sportági szövetségei.
2018-ban négy szakember példás tevékenységét ismerték el a kitüntetéssel, amelyeket Molnár Tibor, a Nyír Air Service Kft. ügyvezető igazgatója, Szabó Péter, a Szemp Air Kft. ügyvezetője, a Wizz Air Hungary Kft. pilótája, oktató kapitánya, Szabó Zoltán, a Wizz Air Hungary Kft. képzésért felelős igazgatója és Szalóky Péter, a HungaroControl Zrt. ATM szakreferense vehetett át.
Külön öröm számunkra, hogy a négy díjazottból kettő, Szabó Péter és Szabó Zoltán szorosan kötődik a sportrepüléshez és Szövetségünkhöz. Ezek a kitüntetések is jelzik sportágunk elismertségét.
Sajtófigyelőnkben megtalálható a „Repülni jó” részletes beszámolója a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett ünnepségről.

MVSz


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


FIGYELEM: ADÓSZÁMVÁLTOZÁS!!!
Ezúton tájékoztatjuk Tagszervezeteinket, hogy az önállósodási folyamat melléktermékeként megváltozott adószámunk.
Az új adószám: 19100500-1-41
Közösségi adószámunk: HU19100500

Megtalálhatóak jobb oldali menüsorunkon is!

MVSz Elnökség


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


LÉGIJÁRMŰVEK LAJSTROMBÓL VALÓ TÖRLÉSE
A légijárművek lajstromozásának szabályairól szóló 32/2001. (IX. 28.) KöViM rendelet 12. § (4) pont értelmében, a légiközlekedési hatóság a légijárművet hivatalból törli a lajstromból az Lt. 14. §-a (1) bekezdésének c) és d) pontjában foglalt esetekben, valamint, ha a légijármű légialkalmassági bizonyítványának érvényességi ideje öt éve lejárt.
Balogh Gyuri, mint a Hatóság Repülésműszaki Osztályának vezetője összeállított számunkra egy tájékoztatót arról, mi a teendő, ha a gépeket lajstromban akarjuk tartani, továbbá rendelkezésünkre bocsájtotta az érintett gépek listáját.
A tájékoztató itt elérhető, a lista pedig innen tölthető le.
MVSz Elnökség
darojanos


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


MVK ONLINE VERSUS IE10
Sportbiztosaink közül többen jelezték, hogy az MVK ONLINE oldal az IE 10-re való frissítést követően nem működik megfelelően.
Szentgyuri a távoli Jakartából a következőket javasolja a probléma megoldására:

1. Menj repokt.org oldalra az IE10-zel (Ez az MVK ONLINE)
2. A toolbar-on Eszközök
3. Azon belül Kompatibilitási nézet beállítása
4. Add hozzá a repokt.org-ot.
5. Bezárás és kész!!
Minden úgy működik mint előtte!!!!!!!!!!!!!!!!
(Kipróbálva!DJ)

Szentgyuri


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Oldal:   <<        >>  
 
BANKSZÁMLASZÁMAINK
CIB Bank Zrt

HUF:

10700361-43615401-51100005

EUR:

10700361-43615401-50000005

IBAN (SWIFT: CIBHHUHB):

HU92-1070-0361-4361-5401-5000-0005
ADÓSZÁMUNK
19100500-1-41

Közösségi: HU19100500
Támogatóink/Sponsors
Sajtófigyelő
Cikkek, médiaanyagok a vitorlázórepülés világából

Gyémánt 500km távrepülés hullámban (Wéber Zsombor beszámolója)

Húsz éves a Lányi Róbert Emlékalapítvány(Lányi Aladár írása)

Hárman a vitorlázórepülő-sport szolgálatában.(Aeromagazin 2018 december)

A világ legyorsabb sebességi rekordja termikrepülésben! Bagoly beszámolója, 2019.01.07.

Afrika és Nemzeti rekord Dél-Afrikában! Bagoly beszámolója, 2018.12.16.

A Magyar Polgári Repülésért 2018 (A Repülni jó írása a díjazottakról)

Túl a 200-as álomhatáron! Bagoly beszámolója, 2017/18 Dél Afrika

És mégis repültünk 1945 - 1947 Mező György írása

Schempp-Hirth gépek ismertetői 2017

Ezermester 1934 április

Tardos Béla írása a hullámrepülésről 1981-ből

Hullámtávrepülés az Alföldön! Bagoly beszámolója

Bagoly reagálása Francois Hersen írására

Flarmradar! Az OGN rendszer kiépítése Magyarországon. (Aeromagazin 2016 július)

Vészelhagyás Namíbiában (Francois Hersen írása)

Amikor a versenyzés fontosabbá válik, mint az életünk

Szatymazi siker: LX Kupa 2016

Hajlékony szárnyakon 1979 Dunakeszi

Gönczi Péter beszámolója az őcsényi EB-ről

Schempp-Hirth bemutatta az új Ventust (Gönczi Péter fordításában)

Bagoly beszámolója a 2014 decemberi rekordrepüléseiről!

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (negyedik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (harmadik rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (második rész)

Csonka István beszámolója a finnországi VB-ről. (első rész

Vitorlázórepülés közel 100 évvel ezelött

Vajda Ricsi beszámolója mikulovicei magasságrepüléséről 2014.10 hó

Bagoly rekordrepülése 1992-ben!

1600 méterre csőrölni! Nem lehetetlen!

"Hullámok hátán a Mátra felett"
Ugrósdy Marci írása az IHO portálról


Hullámtávrepülés Patagóniában.Bagoly beszámolója

A Magyar Sporttörténelem most íródik! Horváth Linda (MVSz Médiabizottság)

Gönczi Péter: Mérföldkő a versenyrepülők felkészítésében!

Légtérsértések! Szili Sándor levele

A Lányi Róbert Emlékalapítvány története

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése

Búcsú az V. Avas Kupától Varga Ági tollából

Vitorlázórepülés az ötvenes években.(Dr. Jósa Jenő emlékiratai)

Nemzeti és afrikai kontinens rekordok Namíbiában(Bagoly beszámolója)

"Nimbus után Quintus"
Márványi Péter riportja Gönczi Péterrel


Repül a Quintus, az új 23 m-es Schempp-Hirth gép.
(Fotók Gönczi Pétertől)


Heves Megyei Hírlap a Pipis hegyi hullámrepülésről

Nemlétező sportág létező rekordjai! Márványi Péter riportja Daróczy Jánossal

Ifjusági VB 2011. Musbach
Kisnagylaci beszámolói az IHO internetes portál gyűjtésében


Dane Dickinson, Soaring New Zealand:
Az AAT feladat problémái.
Ford: Bauer János (Varió)


Öcsényi hullámrepülés.
Kiss Tibor videója


British Gliding Association: A biztonságos csörlés feltételei Ford. Jánoska Tibor

Beszámoló a Prievidzai VB-ről

Dugóhúzóról ember- és földközelben
1985-ös intejú Daróczy Jánossal


Átesés és dugóhúzó - egy vélemény
Walter Mueller Free Flight Canada
Ford. Rónai Péter


Aerokurier 2009 a Női VB-ről

Sok jó (terep)leszállást
Graham McAndrew
ford: Tóth István


Bolla Marica: "Harcpoétika"


Hogyan éljem túl a vitorlázórepülést
Bert Willing
ford: Vámosi Miklós


ARCUS az új húszméteres Schempp-Hirth vitorlázó repülőgép
ford: Gönczi Péter
Memória használat: 3,394kb