Hír: : Elnökségi Ülés, szabályzatok
(Kategória: Aktualitások)
Küldte: Gyongyosi_AZ
2021 jan. 17. vasárnap - 11:28:53

Kedves Vitorlázórepülők,

Az Elnökség 2021. január 14-én megtartotta idei első ülését, amelyen a folyamatban lévő ügyek mellett a szabályzatok alkotásának folyamatáról értekezett. Az ülés feljegyzése felkerült a Dokumentumtárba:
http://www.soaringhungary.hu/e107_files/downloads/20210114_elnoksegi.pdf

Elkészült a Szervezeti és Működési Szabályzat (SzMSz) nyilvános vitára alkalmas változata, melyet bárki megtekinthet a Szövetség honlapjának Dokumentumtárában:
http://www.soaringhungary.hu/e107_files/downloads/SZMSZdraft.pdf

Az SzMSz hivatkozik más – magasabb szintű – szabályzatokra és előírásokra. A Sport törvény a Magyar Közlönyben, míg az FAI/IGC, és az NVeSz, valamint az MRLSz vonatkozó szabályai a fenti szervezetek honlapjain érhetők el. A Szabályzat Szerkesztő Eseti Bizottság gőzerővel dolgozik az IGC vitorlázórepülésre vonatkozó szabályzatainak magyar nyelvű változatai elkészítésén. Ezek közül is talán a legfontosabb előírás a versenyekre vonatkozó melléklet (SC3a), melynek magyar változata draft verziója szintén felkerült a honlapra a Letöltések közé:
http://www.soaringhungary.hu/e107_files/downloads/SC3a2020hu.pdf

Köszönet az Eseti Bizottság minden tagjának, többek között Korom Attilának, Gulyás Gyurinak és Verebélyi Zolinak, valamint Halász Lacinak a munkáért. Külön köszönet Hársfalvi Pali MRLSz Alelnök Úrnak, amiért a szabályzatok konzisztenciájának vizsgálatával segített egy érthető és harmonikus szabályrendszer kialakításának előkészítésében és az ellentmondások feloldásában, valamint a közel végleges formátum megszerkesztésében.

Az SzMSz dokumentum 3. sz. melléklete a szabályzat módosító javaslatok megküldésére szolgáló űrlap, amelyet az FAI és az IGC által erre a célra alkalmazott angol nyelvű űrlap ihletett. A szabályzatokkal kapcsolatos minden észrevételt szeretettel vár az Elnökség január 31-ig, lehetőleg a fenti űrlap alkalmazásával.

A Szövetség Elnöksége és minden Önkéntese nevében üdvözlettel,
2021-01-17
Gyöngyösi András Zénó


Ezen hír származási helye: Magyar Vitorlázórepülő Szövetség
( http://soaringhungary.hu/news.php?extend.1025 )


Memória használat: 2,455kb